espressocafe.ro

marți, 2 februarie 2016

Produse din sticla pentru doamne rafinate

Observ la femei, in ultimii ani, o tendinta tot mai accentuata de a purta lucruri chinezesti, mult plastic, diverse obiecte de prost gust. Multe femei confunda produsele hand made cu orice altceva. As vrea sa le spun ca un obiect nu e destul sa fie lucrat manual pentru a fi de calitate si de bun gust. Trebuie sa aiba si acea "sclipire" care face diferenta intre calitativ si non-calitativ. Am vazut femei incaltate cu niste cipicei de plastic. Mov, roz, bleu, verzui etc. In plina vara. Nici nu am curaj sa imi imaginez cum le miroseau piciaorele cand se descaltau. Te mai poti simti ca o doamna cand iti miros picioarele? Nu cred. Cu siguranta cei din jur nu te vor putea considera femeie rafinata. La fel si cand vine vorba despre moda bratarilor din plastic. Adica mamaie leaga borcanele la gura cu elastic, sa nu rasufle si sa se mucegaiasca gemul, iar nepoata isi face din acele elastice o podoaba cu care sa se infrumuseteze? Care dintre ele este mai cu capul pe umeri si mai rafinata? Nu astept raspuns. 

Imi spunea fetita unei prietene aseara ca elasticele de plastic au innebunit o lume intreaga. Fete si femei in toata firea isi fac bratari, margele, pandative, brose, inele si alte mici accesorii dragi sexului frumos. Din pacate, aceste lucruri din plastic, oricat de frumos ar arata de la distanta, raman niste lucruri fara pic de gust. Mirarea mea nu a mai cunoscut limite cand am aflat ca de la un inel si un pandativ s-a trecut la rochii. Da, ati citit bine: rochii facute din elastice colorate. Doamnele mele dragi, cum puteti imbraca asa ceva? Cum va puteti imbraca fetitele in asa ceva? E de prost gust, e urat, e neigienic. Sa lasi copilul sa invete sa impleteasca o bratara din elastice e una, dar sa il imbraci cu o rochie de plastic nu e deloc frumos, elegant, rafinat. Eu recomand in continuare produsele din argint, din sticla, din piele. O doamna plina de rafinament asa ceva poarta, fie ca e vorba despre o bratara, un pandativ, un inel, o brosa, o bratara, un colier. Nu plastic. Daca vreti sa vedeti produse frumoase, daca doriti sa aflati preturi produse din sticla, dati un clic pe linkul din aceasta propozitie. 

Acelasi lucru este valabil si pentru lucrurile de care ne inconjuram in casa. Degeaba cand iesim pe strada ne punem la gat un colier elegant, degeaba parem in ochii celorlalti pline de rafinament, daca in casa avem flori de plastic sau alte obiecte de prost gust. Pana la urma casa noastra este oglinda noastra. Produsele din sticla raman la moda mereu, asa cum ramane o rochie neagra. Lucrurile cioplite in lemn sunt si ele foarte frumoase si atrag privirile musafirilor. Unele camere au nevoie de culori aprinse, vii, care sa le dea viata si sa inveseleasca atmosfera. Alte incaperi ale casei au nevoie de culori mai sobre, de culori potolite, care sa nu distraga atentia. Trebuie doar sa gasim calea de mijloc, sa ne gasim propriul stil, sa ne inconjuram de lucruri cu adevarat fumoase, elegante, rafinate. Dar in nici un caz nu plastic, nu chinezarii urate si care sa se strice dupa prima utilizare. Si, va rog eu frumos, mult va rog, renuntati la obiectele lucrate hand made din elastice cu care mamaie leaga borcanele la gura. Nici o femeie cu adevarat rafinata nu s-ar uita vreo clipa la ele si nici un barbat serios nu le va aprecia, ba chiar din contra. 

2 comentarii:

  1. Chestia cu flori de plastic era preznta in copilaria mea...credeam ca nu mai sunt asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fi uimit... E tara plina de asa ceva si oamenii tot mai cumpara. :)

      Ștergere