espressocafe.ro

vineri, 22 aprilie 2016

Burse de studiu in strainatate

Un student care chiar doreste sa urmeze facultatea, sa faca ceva bun cu viata sa, sa invete pentru a evolua, are oricand posibilitatea de a se afirma, de a dovedi tuturor ca merita si de a primi burse de studiu in strainatate, daca isi doreste acest lucru. Am dat intamplator peste un articol referitor la burse de cercetare pentru absolventii de studii superioare si m-am gandit ca nu ar fi rau daca, printre articole depsre orchii elegante si pantofi cu toc, as include si un articol despre posibilitatile aproape infinite pe care le au tinerii studenti. Tot ce au acestia de facut este sa invete si iar sa invete, caci niciodata nu stim destule si cu cat stim mai multe, cu atat ne dam seama mai bine ca nu stim nimic. Cei care au rezultate foarte bune pot beneficia de diverse programe destinate studentilor, dar si de burse de studiu in strainatate, unde isi vor putea aprofunda cunostintele acumulate si vor invata sa traiasca pe cont propriu, fara sprijinul de aproape al familiei si al prietenilor, un soi de examen de maturitate pentru care vor primi bani, as spune eu. 

Tot ce au de facut studentii interesati este sa se aboneze la site-ul univstud.ro si sa urmareasca acolo tot ceea ce apare nou in materie de univwersitati, de evenimente destinate studentilor, de burse de studiu in strainatate. Informatiile de acolo sunt utile chiar si celor care abia acum pornesc la drum, caci cuprind liste cu universitati din tara si posibilitatea de a le compara intre ele pentru a alege in deplina cunostinta de cauza. Un tanar informat este un tanar care deja a castigat, nu-i asa? Isi cunoaste locul in viata, stie ce doreste si care ii sunt oportunitatile iesite in cale, are un vis si lupta pentru el din toate puterile. Nu sunt la curent cu perioadele cand sunt scoase la bataie bursele de studiu in strainatate, dar din ceea ce am observat citind doua articole pe univstud.ro, am impresia ca perioada cand tinerii pot aplica se incheie in fiecare an in luna februarie, dupa care urmeaza sesiunea de selectie. Mai multe detalii vor afla tinerii cu siguranta daca vor intra pe site-ul UnivStud.ro.

"Suntem o echipă tânără, dinamică și ne dorim ca prin intermediul site-ului UnivStud.ro să venim în ajutorul tinerilor cu informații cu referire la diferite domenii de învățământ specifice programelor de licență, dar și master existente atât în România, cât și în afara țării noastre.

În viziunea noastră educația reprezintă "pilonul" dezvoltării personale, sociale și profesionale deoarece educația este ceea ce supraviețuiește după ce tot ce a fost învățat a fost uitat.

La fel ca voi, si noi ne-am confruntat cu întrebări ca "Ce facultate voi urma dupa ce termin liceul?" "Va fi alegerea potrivită?" "După ce o voi termina, voi avea un loc de muncă?" Toate acestea sunt întrebări firești, la care bineînțeles trebuie să găsim și un răspuns. Și ca să îl găsim trebuie să testăm, până când vom găsi ceea ce ne place, ceea ce ni se potrivește. Nimeni nu știe din prima rețeta succesului și cu siguranță știi măcar un exemplu care să îți confirme acest lucru. Fiecare dintre oamenii de succes au eșuat poate de nenumărate ori, dar important este că într-un final au reușit. Au reușit pentru că există opțiuni. Opțiuni educaționale de care fiecare dintre noi dispune.

Și pentru ca opțiunile există Univstud.ro îți oferă informații cu privire la peste 50 de domenii de studiu, programe de licență și master atât din România cât și din străinătate, workshop-uri, evenimente de interes pentru viitorii studenți, dar și pentru cei care deja se bucură de studenție și nu numai. Toate aceste informații le poți găsi pe univstud.ro, într-un singur loc, și asta pentru ca dorim sa te ajutăm să nu mai pierzi timp căutând pe internet ore întregi. Pe langă informațiile prezentate mai sus, UnivStud.ro îți oferă posibilitatea de a compara universitățile care prezintă interes pentru tine, apoi în funcție de ceea ce este important pentru tine, te poate ajuta să ai o idee mai clară asupra avantajelor pe care fiecare instituție în parte le oferă."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu