espressocafe.ro

luni, 6 februarie 2017

Cum ne imbracam la protestele din 2017

Pentru ca vremea este inca rea, pentru ca frigul continua sa muste din tot ceea ce ii iese in cale, pentru ca protestele de la inceputul anului 2017 ne tin atat de mult timp departe de caldura si confort, m-am gandit sa scriu cateva cuvinte pe aceasta tema. Asadar, cum ne imbracam la protestele din 2017?
Am fost acolo, in multimea de oameni care dorea sa schimbe in bine tara aceasta. Fara sa vreau, am observat ca foarte multa lume, indiferent de varsta, sex sau pozitie sociala era imbracata corespunzator. Bocanci sau cizme imblanite in picioare, pulovere groase, geci groase, caciuli si fulare. Desigur, am zarit si rataciti care erau imbracati ca de primavara, desi afara temperaturile scazusera sub zero grade. Mai ales lor, celor care tremurau vizibil de frig, le scriu aceste cuvinte. 

Intotdeauna cand stim ca avem de stat mult timp pe afara pe timpul iernii e bine sa purtam pe sub pantaloni o pereche de colanti (sau de pijama, de trening, de ceva lejer). De asemenea, este indicat sa purtam un tricou de bumbac pe sub pulover (cu maneca lunga, daca stim ca suntem mai frigurosi) si sosete flausate in picioare. Caciula si fularul nu trebuie sa lipseasca. Frigul se simte mai tare atunci cand suntem obositi, nemancati sau chiar insetati, deci este important sa ne odihnim bine, sa ne hiddratam si sa ne hranim corespunzator. Un termos cu ceai cald e binevenit la proteste, dar si in oricare alta situatie in care urmeaza sa stam mai mult timp afara pe timpul iernii.


Ah, de fapt am vrut sa scriu acest articol pentru cei care au ras de batranii contraprotestatari imbracati saracacios. Nu e o rusine sa fii sarac. Nu e o rusine sa iti iei suba pe tine daca ai 70 de ani si o multime de boli. E rusinos sa razi de asa ceva!

Ca o curiozitate si ca un sfat necerut: doua bluze mai subtiri pastreaza caldura corpului mai bine decat o bluza groasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu